De leukste babyshower activiteiten en spelletjes

Ben je opzoek naar leuke, low-key activiteiten of spelletjes voor een babyshower? Maar ben je geen fan van ‘cheesy’ spelletjes zoals babyhapjes proeven? Dan hebben wij een aantal leuke en gezellige babyshower activiteiten voor je opgezocht waarbij niet iedereen zich verplicht voelt om mee te doen en je ondertussen gezellig kunt kletsen. Deze bezigheden zijn niet alleen superleuk, maar ook eenvoudig uit te voeren.

Breng je favoriete kinderboek mee in plaats van een kaart

Oke, we spelen meteen een beetje vals want dit eerste idee is niet echt een activiteit, maar wel een ontzettend leuk en waardevol cadeau wat ook een goede gespreksstarter kan zijn. Vraag alle genodigden om in plaats van een kaartje hun favoriete boek mee te nemen en voorin iets persoonlijks op te schrijven. Dit kan het mooiste boek uit je jeugd, het favoriete boek van je eigen kinderen of juist een fijn/handig boek voor de moeder zijn. Kaarten worden vaak weggegooid, maar boeken blijven bewaard. Iedere keer als ze er uit zullen gaan voorlezen worden ze herinnerd aan wie het boek voor ze heeft gekocht en met welke gedachte.

Het belangrijkste: fijne mensen en lekker eten

Natuurlijk is het leuk de babyshower te vullen met leuke activiteiten, maar je hoeft mensen echt niet de hele middag te vermaken. Zolang iedereen lekker kan zitten en er hapjes en drankjes zijn heb je al een hele fijne tijd samen. Natuurlijk is het wel leuk om 1 of 2 dingen te bedenken om te gaan doen met z’n allen.

Verstopte berichten op luiers

Dit is een grappige babyshower activiteit waar de toekomstige ouders ook nog eens wat aan hebben. Namelijk het ‘versieren van luiers’. Koop een verpakking luiers en een pak stiften en je kunt aan de slag! Zet er bijvoorbeeld wat bemoedigende woorden op zoals ‘you can do it!’ of ‘Je doet het geweldig’. Natuurlijk kun je er ook grappige teksten opzetten zoals ‘Openen op eigen risico’, ‘Oops, I did it again’ of ‘Deze is voor papa’. De ouders hebben alvast een berg luiers waarmee ze vooruit kunnen en leuke oppeppende teksten waarmee ze hopelijk de gebroken nachten of de ‘shitty job’ iets beter mee doorkomen. Doe ze in een mooie mand en je hebt gelijk een cadeau!

Maak voorspellingskaarten voor de baby

Een leuke activiteit op de babyshower om tussen het kletsen door te doen is het invullen van voorspellingskaarten. Hierop kan iedereen zijn of haar voorspellingen voor de baby zetten. Denk aan de naam, de geboortedatum en natuurlijk op wie je denkt dat de kleine gaat lijken. Leuk om alvast een beetje te fantaseren over de kleine. Je kunt de kaartjes verzamelen in een boek of in een doosje om te bewaren.

Tip: print kant en klare kaartjes uit zoals deze hieronder. Klik hieronder op de foto om deze te downloaden.

Tips, advies en motivatiekaarten voor de aanstaande mama

Haal een pak mooie ansichtkaarten en laat iedereen hier lieve en motiverende woorden voor de moeder opschrijven en eventueel een advies. Als je zelf kinderen hebt zijn er misschien dingen waarvan je dacht, ‘had ik dat maar geweten, dit had ik echt niet hoeven kopen en dit juist wel’. Deze fijne tips van iedereen kun je mooi bundelen in een boek of doosje en aan de aanstaande moeder geven.

Ook leuk: neem een krijtbordje, whiteboard of wat vellen papier mee. Laat iedereen hier een advies voor het kindje (voor later) opschrijven, denk aan: ‘pluk de dag’ of ‘draag nooit een witte legging’ of ‘niet op stap zonder mij’. Met daaronder natuurlijk zijn of haar naam. Laat diegene het bord omhoog houden en zet hem ermee op de foto. Laat de foto’s afdrukken en plak ze in een mooi album.

Oude babyfoto’s raden

Een van de leukste activiteiten tijdens een babyshower: babyfoto’s raden. Vraag aan alle genodigden of zij een babyfoto van zichzelf naar je willen toesturen. Babyfoto’s van de aanstaande ouders zelf zijn misschien ook wel te achterhalen. Print de foto’s uit en hang ze aan de slinger, plak ze op een bord of verdeel ze over tafel. Nu is het natuurlijk superleuk om te raden wie wie is.

Creatieve babyshower activiteiten

Creatieve activiteiten zijn ook altijd leuk tijdens een babyshower: iedereen is met z’n handen bezig en ondertussen kan er gekletst worden. Zo kun je bijvoorbeeld koekjes, vazen of kaarsen versieren. Of koop een blanke blokkenset en (kindvriendelijke) verf en versier allemaal een blokje. Zo heb je gelijk een leuk en persoonlijk cadeau! Een ander idee is om met z’n allen een alfabet boekje te maken voor de baby. Iedereen heeft 1 of 2 letters en maakt hier een tekening bij. Bij de letter B teken je bijvoorbeeld een beer. Voeg alles samen en zo heb je een leuk boekje gemaakt waar het kindje straks zijn of haar eerste woordjes uit kan leren.

Tip: gebruik onze gratis printable van het Baby’s eerste alfabet boek. Download hem hier.

Blog-activiteiten-babyshower-babyboek

30 seconds baby editie

30 seconds is een van de bekendste en populairste groepspellen. Bijna iedereen kent het en zo niet, dan is het zo uitgelegd. Hoe leuk is het om een speciale babyeditie te maken? Maak een stapelkaarten met daarop 5 random woorden die met baby’s, ouderschap en zwangerschap te maken hebben. Verdeel de groep en maak teams, en laat vervolgens een teamlid om de beurt een kaartje pakken. Deze moet aan de rest van zijn of haar team binnen dertig seconden de woorden op de kaartjes laten raden. Als er binnen de tijd bijvoorbeeld 3 woorden goed geraden zijn krijgt het team 3 punten en is het volgende team aan de beurt. Een lekker gemakkelijk spelletje wat niet lang hoeft te duren en sowieso een ijsbreker is!

Organiseer een verwendagje als babyshower

Een babyshower activiteit hoeft niet standaard te zijn. Je kunt er ook lekker een self care middagje van maken. Laat iedereen een chille outfit aantrekken, zorg voor lekkere thee, snacks, gezichtsmaskertjes en comfy zitplekken. Een middagje heerlijk tutten met z’n allen, daar zegt niemand nee tegen!

Organiseer een leuke workshop

Heb je geen zin/tijd om zelf de activiteiten voor de babyshower te organiseren? Je kunt natuurlijk ook iemand inhuren om een activiteit te verzorgen. Dit kan thuis zijn of op locatie. Denk aan een kookworkshop, pottenbakken, schilderen of bonbons maken. Er zijn genoeg leuke dingen te vinden.

Blog-activiteiten-babyshower-workshop