De leukste cadeaus voor de feestdagen voor kindjes van 0-2 jaar

Vaak kan het voor de allerkleinsten (baby’s en dreumesen) het best lastig zijn om een goed cadeau te vinden voor de feestdagen. Ze hebben vaak al zoveel en eigenlijk helemaal niet zoveel nodig. Toch kan de Sint die kleine schoentjes niet overslaan tijdens zijn bezoek. En zeg nou eerlijk: dit is toch ook wel weer de schattigste doelgroep om voor te shoppen. Opzoek naar wat inspiratie voor leuke en duurzame cadeaus voor kindjes van 0-2 jaar? Wij hebben voor ieder budget een aantal cadeau-ideeën voor je verzameld.

Cadeau’s voor kindjes 0-2 jaar onder de 15 euro

Rammelaar
Rammelende speeltjes doen het altijd goed bij de kleintjes. Een rammelaar, speelbal met een geluidje of geluidenboekje zijn daarom cadeautjes waar het kindje hoe dan ook veel plezier van gaat hebben! Bekijk hier de rammelaars in ons assortiment.

Badcape
Een zachte badcape is een leuk en praktisch cadeau waar het kindje jaren plezier van gaat hebben. Heerlijk om de kleine in te wikkelen na het douchen/badderen. Maar ook handig om mee te nemen naar het zwembad, met zwemles of het strand. Bekijk bijvoorbeeld deze badcape van Jollein.

Een bestekset
Nog zo’n praktisch cadeau voor kindjes tussen de 0-2 jaar, wat zeker van pas gaat komen: een leuk besteksetje. Bekijk bijvoorbeeld deze mooie bestekset van Mushie.

Rollend speelgoed
Alles waar wieltjes onder zitten en waarmee de kleine draak lekker de kamer mee door kan racen is een succes. Iets van rollend speelgoed is dus een topcadeau! Naast auto’s, treinen en tractoren zijn er ook leuke rollende dieren. Bekijk hier alle speelgoed voertuigen.

Cadeaus voor baby’s en dreumesen tussen de 15 en 30 euro

Speeltrein
Met deze leuke speeltrein van Jollein heb je een superleuk en groot cadeau voor een fijne prijs.  Natuurlijk kan je kindje met de trein rijden, de verschillende wagonnetjes zijn gemakkelijk los en vast te koppelen én er zitten verschillende blokken/dieren bij.

Activiteitenspeelgoed
Afhankelijk van de leeftijd is activiteitenspeelgoed een heel goed cadeautje voor de ontwikkeling van het kindje. Voor baby’s zijn er bijvoorbeeld knuffels met diverse geluiden, texturen en patronen. Neem een kijkje bij ons activiteitenspeelgoed.

Puzzels
Een mooie puzzel is niet alleen een leuk cadeau om mee te spelen, het is ook goed voor de ontwikkeling van het kindje. Er zijn puzzels in diverse soorten en vormen. Een mooie houten puzzel is voor deze leeftijd perfect. Ze kunnen oefenen met de stukken op de plek leggen en met de afzonderlijke puzzelstukken spelen. Bekijk onze puzzels.

Boeken
Prentenboeken, voorleesboeken of geluidenboeken zijn leuke cadeaus waar de kleine niet genoeg van kan hebben. Boeken zijn leuk om mee af te wisselen en om door te geven. Bij deze leeftijd zijn vooral boeken met flapjes, texturen en geluiden heel populair.

Knuffels
Ieder kind droomt van een grote knuffelverzameling met alle dieren van de dierentuin. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen toch? Bekijk al onze leuke knuffels.

Cadeaus voor kinderen van 0-2 jaar tussen de 30 en de 50 euro

Houten speelgoed
Houten speelgoed is altijd goed om cadeau te geven. Het is duurzaam en gaat jaren lang mee. Koop een mooie set blokken, speelauto’s, een vormenstoof of telraam.

Een eetset
Misschien gaat het kindje binnenkort beginnen aan de eerste hapjes of is hij of zij aan het oefenen met het eten met bestek. Een leuke eetset is een perfect cadeau voor een kindje tussen de 0-2 jaar waar ze nog jaren plezier van gaan hebben. Bekijk bijvoorbeeld deze leuke eetset van Konges Slojd.

Zandspeelgoed
Al is de winter niet helemaal het seizoen om buiten te gaan spelen in de zandbak, zandspeelgoed is wel altijd een leuk cadeau. De emmers en vormpjes zijn namelijk niet alleen leuk voor buiten, maar ook voor binnen. Bijvoorbeeld in bad, met kinetisch zand of speelrijst. En als het dan straks weer mooi weer is, kan de set mee naar buiten! Klik voor deze leuke strandset van Liewood.

Badspeelgoed
Ook badspeelgoed kan niet missen in een lijst met cadeaus voor kindjes van 0-2 jaar. Dit is namelijk iets waar superveel mee gespeeld wordt: iedere keer tijdens het badderen of onder de douche. Een cadeau dat altijd goed van pas gaat komen. Bekijk onze collectie badspeelgoed.

Cadeaus voor 0-2 jaar boven de 50 euro

Knuffelnachtlampje
Een gewoon nachtlampje is al een heel leuk cadeau, maar deze in de vorm van een schattige knuffel is helemaal een topuitvinding. De knuffel heeft een oplaadbaar lampje in zijn buik en kan gewoon bij je kindje in bed liggen. Het lampje geeft zacht licht af, waardoor je kindje tot rust komt en de kamer niet pikkedonker is. Bovendien heeft de knuffel ook een speaker waar je een zacht muziekje of white noise op kunt aanzetten. Hierdoor vallen kindjes veel gemakkelijker in slaap, een goed cadeau voor een slechte slaper dus! En is de knuffel vies of wil je kindje hem niet meer als lampje gebruiken, dan haal je de lamp/speaker (dmv de ritssluiting op de rug)

Warmteknuffel
De warmteknuffels van Senger Naturwelt zijn gemaakt van organisch katoen en hebben een pittenkussen in hun buik. Deze kun je opwarmen, maar ook verkoelen in de zomer. De ideale vervanger voor een kruik waar je veel plezier van hebt.

Groot houten speelgoed
Wil je echt uitpakken en een mooi groot cadeau geven? Denk dan aan mooi houten speelgoed waar de kleine jaren mee kan spelen. Dit activiteitenbord van Liewood is bijvoorbeeld echt een aanrader! Andere leuke ideeën zijn een keukentje, poppenhuis, racebaan of loopwagen. Tip: kijk ook eens tweedehands voor een leuke opknapper.