De babykamer inrichten? Dit zijn de trends van 2024

Je staat aan het begin van een spannende tijd; een kindje is op komst. Daar hoort natuurlijk ook het inrichten van de babykamer bij. Jij hebt vast ruim van tevoren al inspiratie opgedaan en verschillende stylen met elkaar vergeleken. Vind je het desondanks lastig om te bepalen wat bij jou past? In dit artikel vertellen wij jou alles over dé trends van 2024 Lekker inspiratie opdoen dus!

Origineel in de babykamer: (grafische) prints

Deze trend zien we niet alleen in de mode, ook in het interieur zijn printjes helemaal hip! Hierbij mag je lekker uit je dak gaan of kun je het juist heel mooi zacht houden. Combineer bijvoorbeeld verschillende kleurrijke grafische prints op de babykamer doormiddel van behang, beddengoed en accessoires. Of kies juist voor subtiele prints zoals een bloemenprintje. Klik hier voor inspiratie.

Pak uit op de muur van de babykamer

Neem de muren als basis voor de hele babykamer. Kies welke stijl, sfeer en kleuren je op de babykamer wilt en voer dit door, te beginnen met de muren en wellicht zelfs het plafond. Kies voor een origineel en vrolijk behang, mooie lambrisering, een wallart, wandtapijt of kalkverf. Hiermee ben je af van de witte muren en heeft de kinderkamer direct de juiste sfeer. Klik hier voor inspiratie.

Genderneutraal

Weet je nog niet wat het geslacht is van je kindje? Geen probleem! Genderneutrale babykamers zijn helemaal in. De babyroze en babyblauwe kamertjes zijn al een aantal jaren niet meer vanzelfsprekend. Kies het kleurenthema dat bij jouw past en waar jij blij van wordt. Of dit nu olijfgroen, lila of terracotta is. Je kunt de kamer natuurlijk door middel van accessoires alsnog jongens- of meisjesachtig maken. Klik hier voor inspiratie.

Combineer verschillende stijlen

Een tijd geleden was het gebruikelijk om de hele babykamer bij 1 winkel te shoppen. Je kocht een mooie set met een ledikant, kast en commode. Nu kan dat natuurlijk nog steeds, maar het is ook leuk om diverse stijlen te combineren. Koop bijvoorbeeld een mooie houten kast, een metalen ledikant en webbing commode. Het is juist leuk om verschillende meubels te mixen en matchen! Kies voor verschillende materialen en structuren zoals gouden accessoires, aaibare stoffen en rieten manden. Klik hier voor inspiratie.

Neutrale kleuren blijven fijn op de babykamer

Niet iedereen is fan van drukke prints en kleuren, een beige babykamer blijft ook ontzettend mooi. Deze trend is dan ook nog lang niet weg! Creëer een oase van rust met diverse wit-, beige- en aardetinten. Of dat niet saai wordt? Gebruik juist diverse texturen en materialen. Denk aan mooie linnen gordijnen, een teddy fauteuil en een geweven vloerkleed. Ook een mooie plant kan een goede toevoeging zijn! Klik hier voor inspiratie.

Vintage en tweedehands meubels en accessoires

Je hoeft natuurlijk niet alles niet te kopen. Het is juist leuk om te gaan speuren naar mooie spullen met karakter. Vintage spulletjes zijn namelijk helemaal in! Zo kun je een oude houten linnenkast opknappen tot kledingkast of scoor je misschien een mooie rotan wieg. Ook muurdecoratie, houten speelgoed of rieten manden zijn ideale babykamer accessoires die je tweedehands kunt shoppen. Klik hier voor inspiratie.

Een babykamer die meegroeit

Een babykamer hoeft helemaal niet meer echt een babykamer te zijn zoals je vroeger zag: blauw of roze met een schattige babylamp en -behang. In 2024 kun je best wat ‘volwassenere’ items kiezen voor je babykamer. Neem bijvoorbeeld een mooie stijlvolle lamp en een mooi behang. Het voordeel hiervan is dat de kamer gemakkelijke meegroeit met je kindje en je er met weinig aanpassingen een leuke kinderkamer van maakt.