Bestellen & afhalen mogelijk

Tips voor een veilig gebruik van de fopspeen

Jouw kleine grote draak aan een kapotte fopspeen laten zuigen is levensgevaarlijk, waarschuwt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Niet voor niets gelden er superstrenge regels voor de productie, het materiaal en het testen van fopspenen. Desondanks vervangt meer dan de helft van de ouders de speen van hun kindje niet op tijd. Wij vertellen jou hoe je nare situaties voorkomt en waar je op moet letten bij het controleren van een speen.

Controleer en maak de fopspeen regelmatig schoon

De meeste baby’s hebben een sterke zuigbehoefte. Om te voorkomen dat jouw kleintje blijvend duim gaat zuigen, kun je als alternatief een speen aanbieden. Zo heb je zelf in de hand wanneer je het speentje nodig vindt of niet. Vaak geeft een speen baby’s met een sterke zuigbehoefte ontspanning en rust. En tegenwoordig maken ze natuurlijk ook wel erg mooie fopspenen. Wat je denk je bijvoorbeeld van de BIBS spenen?

Heb je eenmaal besloten dat jij jouw kindje een fopspeen geeft, dan is het belangrijk om de speen regelmatig schoon te maken. Dit doe je door de speen drie minuten uit te koken in een pan met water. Verder is het belangrijk dat je de speen altijd goed controleert voordat je deze aan je kindje geeft. Door aan het zuiggedeelte van de speen te trekken, controleer je eenvoudig of de speen beschadigd is of dat er gaatjes in het rubber zitten.

Wanneer de speen beschadigd is, is het belangrijk om deze meteen weg te gooien en een nieuwe speen aan te schaffen. Krijgt jouw baby tandjes, dan is het extra belangrijk om de speen goed te controleren. Het kan namelijk zo zijn dat jouw kindje op de speen gaat bijten. Hier is een speen natuurlijk niet voor bedoeld en een gaatje is zo gemaakt. Wanneer de speen kapotgaat, kan jouw kindje per ongelijk een stukje van de speen inslikken en dat is erg gevaarlijk. Maar ook wanneer jouw baby zijn of haar tandjes in bedwang houdt, wordt het zuiggedeelte na lang gebruik zwak door bijvoorbeeld uitdroging of juist speeksel.

Vervang de speen iedere zes weken

Naast het controleren en schoonmaken van de speen is het heel belangrijk om de fopspeen iedere zes weken te vervangen. Alleen dan is de veiligheid gegarandeerd. Al onze BIBS spenen worden per twee verpakt. Op die manier weet je zeker dat je de aankomende 12 weken wel goed zit. De BIBS spenen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Op deze manier houd je de spenen eenvoudig uit elkaar en geef je niet per ongeluk een kapotte speen aan je kindje. En zeg nou zelf; hoe leuk is het om de verschillende kleuren af te wisselen?

Je koopt de spenen op onze website in verschillende maten, namelijk 0-6 maanden, 6-18 maanden en 18+ maanden. Afhankelijk van de maat die je kiest, heeft het speengedeelte een speciale vorm. Zo is de speen voor een pasgeborene klein en bol en is de speen in de maand 18+ een stuk groter.