Tips voor het inrichten van de babykamer

Vlak na jouw positieve zwangerschapstest en het verwerken van de eerste storm emoties, is het zover: tijd om inspiratie op te doen voor geboortekaartjes, babynamen en natuurlijk ook de babykamer. Het is een hele uitdaging om deze kamer naar smaak in te richten, dus waar begin je? Om jou alvast op weg te helpen, hebben wij de nodige research gedaan en een lijstje gemaakt met handige tips voor het inrichten van de babykamer.

Blog-baby-kamer

Kies voor een kleurenthema bij het inrichten van de babykamer

Niet meteen de makkelijkste klus bij het inrichten van een babykamer, maar het vaststellen van een kleurenthema kan je een heel eind op weg helpen bij het maken van een mooie babykamer. Of je nu de standaard beige, blauwe of roze kamer wilt of juist gaat experimenteren: alle babykamer ideeën beginnen bij deze stap. Denk hierbij goed aan wat je wilt uitstralen en maak eventueel een kleurenpalet op je telefoon of een moodboard op bijvoorbeeld Pinterest. Zo zijn bruine kleuren in combinatie met lichte details heel speels en kun je dit eenvoudig doorvoeren wanneer je kind wat ouder is. Een kamer met botanische kleuren zoals lichtgroen, bruin en ecru, straalt juist rust uit, waarbij je kleur kunt toevoegen om de kamer wat leven te geven. 

Je kunt ook 1 belangrijk item in de kamer kiezen en het kleurenthema daar op afstemmen. Als je 1 mooi basisitem kiest is het gemakkelijker om de rest van de babykamer in te richten. Denk hierbij aan een mooi behang, een schilderij/print of een vloerkleed. Het behang van May and Fay is bijvoorbeeld erg mooi voor baby- én kinderkamers. Iets waar je jaren plezier van hebt.

Babykamer accessoires die altijd kunnen

Wanneer je van plan bent om de kamer ook voor je andere kroost te gebruiken, is het verstandig om te kiezen voor accessoires die passen bij de stijl van de kamer. Wanneer je kiest voor het gebruik van rotan is het bijvoorbeeld mooi om accessoires in beige of rustieke kleuren te gebruiken. Bij een minimalistische kamer heb je het voordeel dat je vooral zwart en wit of beigetinten gebruikt en dat je deze kleuren ook mee kunt nemen naar de wandaccessoires zoals fotolijsten en posters.

Accessoires koop je in verschillende formaten en kun je naar wens gebruiken. Zo hoef je niet per se alles aan de wand te hangen, maar is het ook leuk om je favoriete babykleding aan kleine hangers aan de kast of een kapstok te hangen. Denk ook aan een mooie klamboe, een vlaggenlijn of warm vloerkleed om een gezellige sfeer te creëren.

Blog-inrichten-babykamer-tips-kinderkamer-jongen-kleuren-vlag

Het is niet alleen voor de baby

Niet alleen jullie kleine spruit gaat op de kamer liggen, ook jullie zullen daar veel tijd spenderen. Investeren in een fijne stoel is dan ook zeker een aanrader. Je kunt hierbij kiezen voor een comfortabele fauteuil, maar een ouderwetse schommelstoel is natuurlijk ook een mogelijkheid. Even een zacht kussen in je rug en je schommelt daar je baby heerlijk in slaap.

Denk vooruit bij het inrichten van de babykamer

De babykamer zal in het begin alleen gebruikt worden als slaapkamer, maar naarmate je kleine draak ouder wordt, wordt er ook rondgekropen en gespeeld. Houd dit dus ook in je achterhoofd wanneer jullie de babykamer inrichten. Wanneer je de gaten wat wilt opvullen, kun je dit doen met kussens op de vloer of hoge kamerplanten tegen de muur. Dit ziet er niet alleen heel leuk uit, maar zorgt er ook voor dat de lucht gezuiverd wordt. Win-win.

Blog-inrichten-babykamer-tips-kinderkamer-behang-print-warm-

Een originele mobiel boven de wieg

Wat natuurlijk hartstikke leuk voor de kleine is, is het hangen van een baby mobile boven het bedje of de wieg. Je kroost slaapt er niet alleen beter door, maar het staat ook nog eens leuk wanneer de kleuren in het thema van de kamer passen. Een baby mobile is in verschillende varianten verkrijgbaar met bijvoorbeeld sterren, dieren, pompons en zelfs het heelal. Je baby kijkt zijn of haar ogen uit.

Ga vooral lekker los!

Met deze babykamer ideeën ben je vast weer een stap verder bij het creëren van jullie eigen kamer. In onze webshop vind je een verschillende leuke items om de kamer van je baby of kindje mee aan te kleden. Denk aan mooie hemeltjes, mobielen, muziekhangers, opbergmanden, behang, babydekens, nachtlampjes en meer. Benieuwd hoe je jouw ideeën voor de babykamer het beste kunt uitwerken en je er iets origineels van kunt maken? In deze blog delen we meer tips voor een originele babykamer!