De leukste restaurants om met je kinderen uit eten te gaan in en rondom Zwolle

In deze blog delen we de leukste én meest kindvriendelijke restaurants in en rondom Zwolle met je. Omdat wij met onze kinderkledingwinkel in Zwolle zitten krijgen we regelmatig de vraag wat wij adviseren als het gaat om goede restaurants om te gaan dineren met kinderen. Het vinden van een restaurant waar kinderen zich welkom en vermaakt voelen, kan soms een uitdaging zijn. Dus: zoek je een leuk restaurant waar de kleintjes kunnen spelen terwijl jij geniet van een smakelijke maaltijd? Of een plek waar kindvriendelijke gerechten op de kaart staan? We delen natuurlijk heel graag onze tips met je!

Zoek je een leuk plekje om lekker te gaan lunchen met kinderen in/om Zwolle? Check dan deze blog!

Uit eten met kinderen in de binnenstad van Zwolle

Zijn jullie een dagje aan het winkelen in Zwolle en zoek je een lekker restaurant om een hapje te eten met het hele gezin in de binnenstad? Dan zijn dit onze aanraders:

‘t Pannenkoekenschip in Zwolle

Is je kleintje een moeilijke eter en/of zoek je iets wat echt op kinderen is ingesteld? Een lekkere pannenkoek gaat er altijd wel in. Een pannenkoekenhuis is daarom altijd een goede optie. In de binnenstad van Zwolle zit ‘t Pannenkoekenschip. Dit is een pannenkoekenrestaurant op een boot, hoe leuk is dat? Liever iets aan wal? Dan is er ook nog een pannenkoekenrestaurant in de binnenstad.

De lekkerste ovengebakkenpizza eten bij de Pizzabakkers

Dit leuke pizzarestaurant zit in meerdere steden, waaronder Zwolle. De pizza’s bij de Pizzabakkers worden ambachtelijk bereid en zijn om je vingers bij af te likken. De kinderen krijgen een stukje speeldeeg om lekker mee te kleien. Als ze er iets moois van gemaakt hebben kun je het laten afbakken in de pizzaoven en mee naar huis nemen. Je vindt de Pizzabakkers in het hartje van Zwolle, om de hoek van ELUUN.

Culinair genieten met kinderen bij restaurant Brasserie Jansen

Brasserie Jansen is een heel fijn restaurant dat perfect is om met het hele gezin te gaan eten. Hier hebben ze het motto ‘De buik is de baas van de hersenen’. Oftewel: voor een goed gemoed is lekker eten heel belangrijk. Op de kaart vind je eerlijk en goed eten met invloeden uit zowel de Europese als de Amerikaanse keuken. Ook voor de kinderen zijn er verschillende lekkere gerechten te bestellen zoals poffertjes en kibbeling met friet. Zeker een aanrader dus!

Dineren in het park bij Parkpaviljoen De Wezenlanden

Parkpaviljoen De Wezenlanden zit middenin het Wezenlandenpark, dit is slechts 10 minuutjes lopen vanuit de binnenstad. Het Parkpaviljoen zit aan een klein strandje waar je met mooi weer lekker met je voeten in het zand kunt zitten. Als het mooi weer is kunnen de kleintjes hier heerlijk spelen terwijl jij geniet van een drankje op het terras. Het restaurant is lekker ruim en ook binnen is er een leuke speelhoek voor de kids. Bovendien hebben ze een uitgebreide menukaart voor zowel lunch als diner en borrel met een aantal lekkere opties voor kinderen.

Gezellig uit eten met kinderen rondom Zwolle

Net buiten Zwolle zijn er natuurlijk ook genoeg leuke en kindvriendelijke restaurants te vinden. Vind je het niet erg om een klein stukje te rijden? Ga dan zeker hierheen!

Intiem genieten bij restaurant De Ridderhof in Hattem

Hattem is een prachtig oud Hanzestadje op een kwartiertje rijden vanuit Zwolle. Als je hier een dagje heengaat met kinderen kunnen we het Bakkerijmuseum aanbevelen. Ontdek deze en andere leuke dingen om te doen in en rondom Zwolle in deze blog. Tegenover dit museum zit restaurant De Ridderhof, in een prachtig oud pand. Op de kaart staan gerechten uit de Frans-Nederlandse keuken, lekkere wijnen, verschillende kindermenu’s én een heleboel pannenkoeken. De perfecte combinatie van cullinair genieten en Hollandse gezelligheid. Bovendien is een leuke speelhoek voor de kinderen. Is het weer te mooi om binnen te zitten? Op het terras kijk je prachtig uit over de uiterwaarden.

Gezellig eten bij Herberg de Klomp in Vilsteren

In Vilsteren (20 minuten rijden vanuit Zwolle Centrum) kun je heerlijk wandelen en genieten van het Nederlandse platteland. In dit kleine dorpje sluit je de dag af met een lekkere maaltijd bij Hotel Restaurant Herberg de Klomp. Dit restaurant is de perfecte plek om met de hele familie uit eten te gaan. Het is lekker ruim opgezet, op de kaart staat voor ieder wat wils en er is een leuke speelhoek voor de kids.

Pannenkoeken eten tussen de kabouters bij Pannenkoekenhuis de Boskabouter

Vind je het prima om een stukje te rijden en zoek je iets met meer speelruimte voor kinderen? Dan is Pannenkoekenhuis de Boskabouter heel leuk! Deze zit een half uurtje buiten Zwolle. De restaurants zijn volledig ingericht op kinderen, hebben een gezellige sfeer en natuurlijk heel veel kabouters.

Eten-zwolle-pannenkoeken-restaurants-kinderen-zwolle

Lekker eten én spelen bij Brasserie de Boerderij in Balkbrug

Zoek je een plek waar er naast lekker eten ook genoeg te doen is voor de kinderen? En vind je het niet erg om een half uurtje te rijden? Dan is het heel leuk om naar Brasserie de Boerderij in Balkbrug te gaan. Deze brasserie zit bij een camping en heeft daardoor genoeg speelgelegenheden. Terwijl jullie lekker op het terras zitten kunnen de kleintjes helemaal losgaan in de speeltuin met heel veel speeltoestellen, trampolines, een waterbaan en zelfs een pannakooi voor de voetballiefhebbers. Naast de gewone dinerkaart hebben ze hier ook een aparte kindermenukaart. Hierop vind je bijvoorbeeld ‘bouw je eigen burger’, tomatensoep en poffertjes.

Ben je benieuwd naar de leukste dingen om te gaan doen in en rond Zwolle? Check dan deze blog.