Zo werk jij jouw originele babykamer ideeën uit

Wanneer je in verwachting bent, is het opdoen van ideeën voor de babykamer een leuke bezigheid. Je hebt waarschijnlijk al een heleboel notities op je telefoon verzamelt met thema’s die perfect zijn voor de babykamer van jullie kleine spruit. Helaas kan het realiseren van al deze babykamer ideeën best een uitdaging zijn. Zo kun je bepaalde spullen misschien niet vinden of kost het te veel geld. Met deze tips creëer jij heel gemakkelijk een droomkamer zonder daar het hele internet voor af te speuren.

1. Denk aan de details voor de babykamer

Wanneer je online iets moois hebt gezien, kan het voorkomen dat de exacte print of kleur van het desbetreffende product nergens te vinden is. In plaats van dat je al jouw plannen omgooit, kun je ook op zoek gaan naar andere producten met dezelfde print of kleur. Zo heb je misschien geen stippen behang, maar wel gordijnen, kussens of andere accessoires met een stippenprint. Hierdoor creëer je op een creatieve manier dezelfde uitstraling voor de babykamer.

2. Vergeet de grote winkels

Grote winkelketens zijn natuurlijk fijne plekken om te shoppen voor de kamer van je toekomstige kroost. Hier kun je helemaal losgaan op de grote merken en bekende producten. Wat je hier niet vindt, zijn handgemaakte, unieke accessoires en meubels.

Het is dan ook de moeite waard om eens binnen te lopen bij een kleinere winkel of een ‘vergeten’ boetiekje. Hier vind je waarschijnlijk de mooiste en originele pareltjes.

3. Probeer realistisch te blijven

Hoe leuk de foto’s online en bij anderen ook zijn, probeer realistisch te blijven. Het is vaak onmogelijk om exact dezelfde kamer na te maken. Houd hier dan ook rekening mee wanneer je spullen inslaat voor de babykamer. De kans is groot dat de droomkamer op de foto groter is dan jullie eigen babykamer, dus leg je koopwoede af en toe even aan banden.

4. Breng een bezoekje aan de kringloop

Vooral een goede tip voor de handige Harry’s en Henrietta’s onder ons. De kringloop staat namelijk vol met schatten die een tweede leven nodig hebben. Even een likje verf en een oude commode of wieg is weer zo goed als nieuw. Zo weet je zeker dat je een one-of-a-kind hebt!

Ben je moe gespeurd? Lees de blog ‘Tips bij het inrichten van een babykamer‘ voor leuke tips.
Eluun verkoopt merken met unieke, bijzondere en leuke producten. Van minimalistische hangers aan de muur tot een kleurenparadijs voor boven het bed. Doe inspiratie op en tover jouw babykamer om tot een mooi paleisje.