Babyspullen over? Dit kun je ermee doen!

Je merkt waarschijnlijk al wel dat de kleintjes groeien als kool. Voor je het weet passen ze het shirtje niet meer wat je een paar maanden geleden voor ze had gekocht. Hoe schattig de kleertjes ook zijn, ze gaan er al snel uitgroeien en binnen no time heb je een kast vol met te kleine rompertjes. Naast kleding zijn er ook andere producten die je uiteindelijk niet meer gebruikt. Denk aan een voedingskussen, autostoeltje, kinderwagen of aankleedkussen. Zonde natuurlijk om zomaar weg te gooien. Daarom geven we je hier wat inspiratie voor wat jij met je oude babyspullen kunt doen.

Maak een vriend(in) of familielid blij

Heb je ooit iemand uit je familie of vriendenkring je een compliment horen geven over een product dat jij inmiddels niet meer gebruikt? Dan is dit het moment om deze persoon blij te maken. Mits hij of zij zelf kleine kinderen heeft natuurlijk. Omdat babyspullen meestal niet lang worden gebruikt, zijn ze vaak nog erg mooi en kunnen ze best nog een aantal rondes mee. Het scheelt jouw vriend(in) of familielid geld en jij bent van je oude babyspullen af zonder dat je ze weg hoeft te gooien.

Doneer je oude babyspullen aan een goed doel

Doneren is één van de beste manieren om je kleding kwijt te raken, waarbij je zeker weet dat het in goede handen terechtkomt. Bij jou in de buurt staan vast een aantal kledingcontainers waar jij de oude rompers kunt doneren. Voelt het toch niet helemaal lekker om een (vuilnis)zak met kleding in een container te gooien? Dan kun je het ook direct naar een goed doel brengen of sturen.

Een mooi voorbeeld hiervan is het goede doel Stichting babyspullen. Ze verzamelen babyspullen en maken daar een mooi startpakket van voor ouders die het financieel zwaar hebben. Jaarlijks worden in Nederland 19.000 baby’s onder de armoedegrens geboren. Bij Stichting Babyspullen kun je de kleintjes van Nederland een goede start geven.

Verkoop je (oude) babyspullen

Heb je meer dan genoeg babykleding en wil je een extra zakcentje verdienen? Je kunt online makkelijk tweedehands kleren verkopen. Op bijvoorbeeld Marktplaats of Vinted kun je een product verkopen, zonder dat je zelf verkoop- en verzendkosten hoeft te betalen. Het is makkelijk en snel. Je maakt een ander blij en je verdient toch nog een beetje bij.

Laat je creativiteit de vrije loop

Ben je toch iets te emotioneel gehecht aan de kleertjes en wil je ze niet wegdoen? Wees creatief en maak van de shirtjes en rompers bijvoorbeeld een mooi kleedje. Zo hoef je het niet weg te geven en kun je het altijd gebruiken om de kleine warm te houden. Op Pinterest zie je genoeg ideeën over wat je kunt doen met de kleedjes.

Dit zijn een aantal manieren om de kledingkast en babykamer van de kleine op te ruimen. Zo hoef je de kleding niet weg te gooien en maak je iemand anders blij. Heb je nou alles al weggedaan en ben je toe aan een nieuwe garderobe? Shop dan je nieuwe babykleding bij ELUUN.