Is je dreumes of peuter te groot voor de draagzak maar te zwaar om zo te dragen? Ontdek de peuterdrager van Wildride

De peuterdrager van Wildride is zo’n handige uitvinding waarvan je denkt: waarom heb ik hier zelf niet aan gedacht? Hij is ideaal wanneer je dreumes te groot wordt om op je buik te dragen in een draagzak, maar ook een beetje te zwaar om de hele tijd te tillen. En ook al ben je dit niet te hele tijd van plan: soms wil hij of zij echt niet lopen en is het niet anders. Je kunt de buggy immers niet altijd makkelijk meenemen. Met deze zijdrager draag je je kindje gemakkelijk en comfortabel en kun je er gezellig samen op uit!

Wat is een peuterdrager/heupdraagzak?

Veel ouders zijn groot fan van draagdoeken en draagzakken, je hebt je kindje lekker dichtbij én je handen vrij. Het is dan ook een beetje afkicken wanneer je kindje hier echt te groot en zwaar voor wordt. Dé opvolger is dan een peuter draagzak zoals die van Wildride. Dit is een stijlvolle heupdrager die jou verlichting biedt bij het tillen van je dreumes of peuter en ervoor zorgt dat jij je handen weer vrij hebt! De zijdrager bestaat uit een ‘zitje’ waarin je kindje zit en een gewatteerde schouderband. Zo draag je je dreumes of peuter moeiteloos op je heup.

Waarom zou ik een peuterdrager van Wildride aanschaffen?

Als je dreumes of peuter vaak of veel getild wil worden is de peuterdrager van Wildride een uitkomst. Deze zijdrager geeft je namelijk verlichting bij het tillen en zorgt voor een ergonomisch verantwoorde houding. Minder rugklachten dus! Je kunt natuurlijk ook kiezen voor de buggy als je een stuk gaat wandelen. In de praktijk is dit niet altijd handig. Als je een dagje weg gaat, een wandeling wil maken of op vakantie bent is het vaak onpraktisch om een grote kinderwagen mee te nemen. Bovendien loopt het niet altijd lekker met een buggy, denk aan op het strand, in het bos of in een druk museum. Een peuterdrager is dan superhandig. Hij is licht en compact, dus makkelijk mee te nemen. Andere voordelen van de Wildride zijn dat je met de zijdrager je kindje gemakkelijk af en aan kunt laten lopen en je hem of haar lekker bij je kunt dragen. Bovendien zijn ze heel stijlvol (ook niet onbelangrijk toch;) ) en kun je kiezen uit meerdere leuke designs.

Hoe gebruik ik de toddler carrier van Wildride?

Het gebruiken van de zijdrager is supermakkelijk, je hebt het dan ook zo onder de knie. Doe de draagzak over je hoofd en door één arm. De drager hangt nu op de kant die jij het prettigst vindt om je peuter te dragen. Zorg er wel voor dat de clip waarmee je de zijdrager kunt verstellen aan de voorkant zit en maak de schouderband helemaal los. Nu kun je je kindje (die voor je staat) gemakkelijk oppakken door hem of haar erin te ‘scheppen’. Je doet de hele drager dus over het hoofd van je kindje en zorgt dat hij/zij goed in het zitje zit en tilt hem/haar op je heup. Als de benen comfortabel aan beide kanten van je lichaam (met de benen in 90 graden) hangen en het zitje goed onder de billen zit trek je de schouderband aan tot de juiste hoogte. En klaar is kees!

Oké, nu ik het zo opschrijf klinkt het best ingewikkeld maar dat is het écht niet. Het handigste is om dit instructiefilmpje van Wildride even te bekijken, dan heb je hem direct door. 😉

Vanaf en tot welke leeftijd kan ik deze peuterdrager gebruiken?

De toddler carrier van Wildride is te gebruiken vanaf ongeveer 9 maanden. Dit is afhankelijk van hoe stevig jouw kindje rechtop blijft zitten. Je kunt de kinderdrager gemakkelijk gebruiken tot een jaar of 4 jaar. Dit is vooral afhankelijk van het gewicht, als hij of zij boven de 20kg is draagt het niet meer comfortabel en kun je klachten krijgen aan je nek, schouders en rug. Na deze leeftijd kan je kindje gelukkig makkelijker zelfstandig afstanden lopen en heb je hem waarschijnlijk sowieso niet meer nodig.