Reizen met je baby: 5 handige tips voor in je bagage

Reizen met je baby is iets waar je natuurlijk erg naar uitkijkt. De eerste indrukken van je kroost, het beleven van nieuwe avonturen en vergeet de mooie vakantiefoto’s niet. Toch zijn er ook dingen waar je rekening mee moet houden voor het avontuur begint. Bijvoorbeeld wat je allemaal mee moet nemen om een onbezorgde vakantie te kunnen beleven. Wij zetten hier wat tips voor je op een rijtje

1. De basis

Het is slim om als basis aan te houden wat je normaal gesproken thuis ook nodig hebt, met daarbovenop een extra voorraad. Uiteraard hoef je niet alles mee te nemen, want bijvoorbeeld standaard-luiers en melkpoeder kun je overal kopen. Dit geldt natuurlijk niet als je kindje een allergie heeft of speciale luiers nodig heeft. In dat geval kun je het beste je eigen luiers en melkpoeder meenemen.

Het kan verstandig zijn om een wat extra rompertjes en slabbetjes mee te nemen aangezien deze toch niet veel ruimte in beslag nemen. Geen zin om een hele stapel slabbetjes mee te nemen? Een siliconen slab kun je makkelijk schoonmaken met wat water en zeep.

Ook een extra speen en knuffel in de tas kan een hoop tranen schelen. Stel dat je kind die van hem of haar verliest, dan heb je er altijd nog een binnen handbereik.

2. De extra’s

Als je van plan bent om te gaan zwemmen, is zwemkleding voor je kindje een must. Tegenwoordig zijn er een hoop leuke bikini’s, badpakken en zwembroekjes voor kinderen op de markt om uit te kiezen. Tip: er bestaat zwemkleding van zonwerende stof. Uiteraard moet je je baby altijd goed insmeren met een zonnebrand.

Een paar zwemschoenen in de koffer kan ook zeker geen kwaad. Zwemschoenen beschermen je kindje namelijk niet alleen in het water, maar ook tegen het hete zand en scherpe steentjes. En met de leuke prints die nu in omloop zijn, staan zwemschoenen ook nog eens heel leuk bij je kindje.

3. Houd rekening met het soort vakantie

Wanneer je een stedentrip maakt, heb je uiteraard andere dingen nodig dan bij een zonvakantie. Probeer dus op het klimaat en de omgeving in te spelen. Vooral over het vervoer moet je goed nadenken. Als je kindje nog niet zo veel weegt, kan het soms veel fijner zijn om een draagdoek mee te nemen dan een kinderwagen. Een draagdoek, die makkelijk te knopen is, kan daarbij ook weer wat ruimte in de koffer bieden omdat je het multifunctioneel kunt inzetten. Borstvoeding geven wordt namelijk een stuk makkelijker en je hebt je handen vrij.

4. Neem iets herkenbaars mee

Reizen met je baby zorgt voor een hoop nieuwe indrukken waardoor je kind van slag kan raken. Het is daarom altijd verstandig om iets mee te nemen wat ruikt naar thuis. Is je baby een slechte slaper? Dan kan het raadzaam zijn om een campingbedje mee te nemen of het matrasje waar hij of zij thuis op ligt. Dit ruikt en voelt herkenbaar en zal er waarschijnlijk voor zorgen dat je kind als een roos zal slapen. En jullie dus ook!

5. Handbagage-tip

Als je met het vliegtuig reist, is het slim om een kleine voorraad van de verzorgingsproducten voor je baby in de handbagage te doen. Denk aan voeding, babydoekjes en luiers. Mocht je ruimbagage dan kwijtraken, dan kun je in ieder geval een paar dagen vooruit!

Ga jij deze zomer op vakantie? Wij horen graag of je zelf nog een handige tip hebt waar newborn ouders wat aan hebben!

blog-zijdrager-peuterdrager-wildride-katoen-toddler