Thuis een babyshower organiseren: zo doe je dat!

Een babyshower kun je zowel thuis als buiten de deur organiseren. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat sommige zwangere vrouwen verplicht rust moeten houden en de deur niet meer uit kunnen.  Denk aan vroegtijdige harde buiken, bekkeninstabiliteit, een te hoge bloeddruk of een bepaalde zwangerschapsziekte. Daarnaast is het fijn om in je eigen omgeving te zijn én is het goedkoper! Ook met een klein budget kun je namelijk een hele leuke babyshower organiseren thuis of in de tuin. Maar gelukkig hoeft een babyshower thuis echt niet saai of minder leuk te zijn dan eentje op locatie! Lees hieronder onze tips en verras jouw dochter, zus, collega of vriendin met een onvergetelijke dag! 

Versiering

Een feestje is natuurlijk geen feestje zonder versiering. Online en in winkels zijn genoeg versiersels te vinden voor een babyshower. Denk bijvoorbeeld aan slingers in de kleur van het geslacht, confetti-ballonnen, vrolijke pompoms of een woordenslinger.

Naast de versiering die je op kunt hangen, heb je natuurlijk ook nog versiering voor op tafel! Borden, glazen, bestek. Je kan het zo gek maken als jij maar wilt!

Eten & Drinken

Naast de versiering is dit misschien wel het belangrijkste van een babyshower: eten en drinken. Je kúnt natuurlijk een dag van tevoren in de keuken gaan staan en een volledig driegangendiner serveren, maar nog veel leuker (en misschien wel lekkerder!) is het om verschillende kleine hapjes te (laten) maken. Voorbeelden hiervan zijn: groente snacks, kleine wraps, verschillende kazen, toastjes, mini sandwiches, noem maar op.

Zoetigheid

Natuurlijk mogen ook de zoete hapjes niet ontbreken. Het is toch een soort feestje! Om helemaal all-in te gaan, kun je de hapjes maken in het thema van het geslacht van de baby: roze mini-tompoezen, soesjes met roze of blauwe muisjes, lange vingers voor de helft gedipt in gekleurde muisjes, donuts, etc.

Gepersonaliseerde hapjes

Hoe leuk is het om je zwangere vriendin te verrassen met gepersonaliseerde hapjes? Dit is bijvoorbeeld mogelijk dankzij Sticky Flour, een bedrijf dat is opgericht door Janet. Met haar liefde voor cakes en andere zoetigheden maakt zij voor iedere gelegenheid de lekkerste hapjes. Het is geen winkel, alles wordt gemaakt in haar eigen keuken. Van koekjes tot taarten, helemaal gemaakt naar jouw wensen.

Photobooth

Niks is leuker dan het terugkijken van herinneringen. Zorg er dus voor dat er gedurende dag filmpjes worden gemaakt. Daarnaast is er natuurlijk maar één manier hoe je het beste herinneringen kunt vereeuwigen: met foto’s! Maak in huis een hoekje waar iedereen de mogelijkheid heeft om leuke foto’s te maken tijdens de babyshower. Daarbij is het leuk om een aantal versieringen te kopen die je kunt pakken om op te zetten, om te doen of voor je gezicht te houden. Hierdoor wordt de foto nóg leuker en feestelijker. Tip: met een polaroid camera worden de foto’s direct geprint, hierdoor hoef je de foto’s niet op een later moment nog te laten drukken bij een drukker.

Spelletjes

Of je nou van spelletjes houdt of niet, een spelletje spelen tijdens een babyshower is hoe dan ook gezellig! En nee, dan hebben we het niet over ganzenborden of monopoly. Er zijn heel veel leuke en vooral grappige spelletjes, die je kunt spelen op een babyshower. Speel bijvoorbeeld het spelletje ‘Wat kost het?’. Hierbij krijgt de mama-to-be de taak om te raden wat alles nou eigenlijk kost. Denk aan luiers, kleding, babyvoeding, etc. Een ander leuk spelletje is een spel met babyfoto’s. Iedere gast neemt een babyfoto mee van zichzelf, en aan de rest (óf alleen aan de mommy to be) de taak om te raden wie de baby op de foto is.

Ben je nog op zoek naar inspiratie voor de aankleding van een babyshower? Neem eens een kijkje op Pinterest! En deel je zelf een leuk kiekje op social media van de babyshower? Dan zouden we het leuk vinden als je ons tagt! Veel succes met de organisatie!

thuis-babyshower-organiseren