Voedingskussen: onmisbaar tijdens en na de zwangerschap

Zowel tijdens als na de zwangerschap is een voedingskussen onmisbaar. De naam zegt het al; een kussen om te gebruiken bij het voeden. Daar zal het dan ook grotendeels voor gebruikt worden. Maar het biedt niet alleen extra steun tijdens het voeden, het heeft nog meer mogelijkheden. De kussens bieden al groot comfort nog voordat je baby is geboren. Het voedingskussen is zo ontworpen dat het precies de juiste ondersteuning geeft voor jezelf en voor je baby.

Wat is een voedingskussen?

Een voedingskussen is een kussen dat je kunt gebruiken tijdens het voeden van je kindje. Het kussen biedt ondersteuning voor je arm of de baby om het voeden comfortabeler te maken. Vooral de eerst maanden na de geboorte is een voedingskussen geen overbodige luxe. Je zit zonder een kussen al snel in een verkeerde houding waardoor je later klachten kunt krijgen aan je nek of rug. Om spierpijn in je nek en rug te voorkomen, is een voedingskussen the way to go.

Hoe gebruik je een voedingskussen?

Bij het geven van borstvoeding leg je het kussen onder je arm(en) en zo dicht mogelijk tegen je aan. Zo kan je arm, waarmee je de baby vasthoudt, rusten op het kussen waardoor je de spanning op je arm laat afnemen. Houd de baby op een kleine afstand van je bovenlichaam, waardoor er ruimte ontstaat, zodat dat hij zelf zijn hoofdje kan draaien en aan kan ‘happen’.

Bij het geven van flesvoeding is het juist verstandig om het kussen wat verder van je af te leggen. Dat geeft je meer ruimte voor het geven van de fles.

Het is handig om het kussen direct na de bevalling in de buurt te hebben. Je lichaam heeft net veel inspanning geleverd en bij de eerste voeding is het dan ook fijn dat het voedingskussen er is om je arm waar de baby op ligt, te ondersteunen.

Maar naast het voeden van je baby, is het kussen ook heel prettig voor jezelf. Al tijdens de zwangerschap kun je veel baat hebben bij het kussen. Slapen tijdens de zwangerschap is voor veel vrouwen erg lastig. Door de dikke buik is het niet eenvoudig om een comfortabele slaaphouding te vinden.  Aanstaande moeders krijgen last van hun bekken, rug, knieën, benen of kunnen simpelweg niet fijn liggen.

De vorm van het voedingskussen helpt je om bepaalde delen van je lichaam extra te ondersteunen. Het zorgt voor een natuurlijk houding tijdens het slapen, waardoor je uitgerust wakker wordt. Er zijn ontzettend veel soorten voedingskussen verkrijgbaar in verschillende vormen.  Hierbij kun je denken aan de U-vorm, C-vorm of H-vorm’.

Kortom: een must-have voor mama en kind. Ga op zoek naar het perfecte voedingskussen voor jou en je baby. Op zoek naar een voedingskussen van Konges Sløjd? Deze vind je in de webshop van ELUUN.