Gratis verzending in NL vanaf €100,-
Gratis afhalen in de winkel

Wat is een ring sling en hoe gebruik je die?

Maak kennis met de ring sling van het merk MOON. Een ring sling is een snelle en eenvoudige manier om je baby te dragen en toch je handen vrij te houden. Het fijne aan deze draagdoek is dat jij hem snel en makkelijk om kunt doen, en er dus geen ingewikkelde wikkeltechnieken aan te pas komen. Na een paar oefenbeurten ben jij samen met jouw kleintje klaar voor vertrek.

100% linnen stof

Het fijne aan deze draagdoeken, is dat ze gemaakt zijn van zorgvuldig overwogen en geproduceerde materialen, waaronder een 100% linnen stof uit Nederland. Daarnaast wordt de stof na iedere wasbeurt zachter. Dit voelt niet alleen fijn aan voor jou, maar ook voor de baby. De stof van de draagdoek wordt samengebonden met een gladde, matte 3-inch aluminium ring die is getest door SGS en meer dan 1200 kg kan dragen.

Hoe draag je de ring sling?

Allereerst is het belangrijk om te weten op welke heup jij jouw kindje wilt dragen. Wanneer jij jouw kindje op je rechter heup wilt dragen, leg je de stof met ring over de tegenovergestelde schouder, en andersom. De ring van de draagdoek komt ongeveer op je sleutelbeen te liggen.
Daarna haal je de stof door beide ringen heen vanaf de onderkant. Vervolgens vouw je de stof weer terug door de onderste ring. Wanneer jij de stof door beide ringen hebt gehaald, kun je de doek gemakkelijk aanspannen wanneer nodig.Vervolgens leg je de stof over je schouder en laat je de doek naar achteren vallen. Pak met je andere hand de doek van achteren weer op zodat hij achter je rug om is gebonden.Wanneer je in iedere hand de beide uiteindes van de stoffen vast hebt, houd jij je hand ter hoogte van waar jij jouw kindje wilt hebben. Vervolgens haal je de rest van de stof richting de ringen en bepaal je waar de stof door de ringen gehaald moet worden. Daarna haal je de stof door beide ringen heen vanaf de onderkant. Vervolgens vouw je de stof weer terug door de onderste ring. Wanneer jij de stof door beide ringen hebt gehaald, kun je de doek gemakkelijk aanspannen wanneer nodig. Heb je dit voor elkaar? Til jouw kindje op en leg hem in de doek en in de juiste positie.

Tot slot kun je de doek aan de ring kant aantrekken waardoor je kunt bepalen hoe strak jouw kindje ligt.

Voordelen van een ring sling

Een ring sling kent geen ingewikkelde wikkeltechnieken. Wanneer je aan de late kant bent en je moet haasten, kun jij de doek simpel en snel omdoen. Daarnaast zijn deze draagdoeken erg comfortabel om te dragen en biedt de ring sling optimale ondersteuning voor je kindje, Soms zijn accessoires voor baby’s pas vanaf een bepaalde leeftijd. Bij de ring sling is dat niet zo. Deze is geschikt direct vanaf de geboorte.
Een ring sling is ideaal voor kinderen die al wel zelf kunnen en willen lopen, maar nog snel moe worden. Zo kunnen ze wanneer zij uitgeput zijn, de ring sling in. Het meenemen van de ring sling is ook geen probleem. Doordat de draagdoek gemaakt is van stof kan hij makkelijk en klein opgevouwen worden.

Deze ring sling is dus ideaal voor een stuk wandelen met je kleintje. Bekijk hier de ring slings van het merk MOON in onze webshop.