Zo richt je de babykamer in zonder het geslacht te weten

Een babykamer inrichten is iets wat je bij de voorbereidingen op je kleine spruit maar al te graag doet. Dit kan alleen lastig worden wanneer je nog niet weet wat het geslacht is. Heb jij ervoor gekozen om het geslacht niet te willen weten, dan zijn er een aantal tips waarmee je alvast een goede start kunt maken aan de babykamer. Want ook als je niet weet wat het wordt, kun je prachtige kamertjes creëren. Wij vertellen je hoe je dit voor elkaar krijgt.

1.    De juiste kleuren

Zonder het geslacht van je baby te weten, kun je de kamer al van een mooie kleur voorzien. Met kleuren als beige, geel, groen en terra zit je namelijk altijd goed en deze zijn mooi voor zowel een jongen als een meisje. Het is de truc om de juiste balans te vinden. Wanneer je bijvoorbeeld voor natuurlijke materialen voor het meubilair kiest, past een olijfgroene of terracotta kleurige muur hier heel mooi bij. Pastelkleurige accessoires of muren kunnen de kamer wat rustiger maken en met beige, zwart en wit zijn de mogelijkheden eindeloos. In plaats van dat je dus zoekt naar wat past bij het geslacht van de baby, kijk je nu naar wat past bij het meubilair.

Het voordeel van het inrichten van de babykamer op deze manier is dat de kleuren minder snel zullen vervelen, omdat ze aansluiten op het meubilair. Wanneer je het spannend vindt om meerdere kleuren te gebruiken, kun je het ook bij dezelfde kleur houden. Door te spelen met donkere en lichte kleuren van bijvoorbeeld groen krijgt de kamer alsnog een speels effect en heb je al snel een sfeervolle babykamer.

2.    Kies een thema

Ongeacht geslacht zijn er altijd thema’s waar je op terug kunt vallen. Zo zijn safari, onderwaterwereld en de ruimte populaire thema’s voor een kinderkamer voor beide geslachten. Een tropische kamer maak je bijvoorbeeld met een behang met dieren, een grote kamerplant en dierenknuffels. Of een ruimte-thema met een raket en accessoires in de vorm van een ster. Dit thema kun je doorzetten naarmate je kind ouder wordt.

Ieder jaar zijn er ook thema’s die populair zijn en dus kun je ook hiernaar kijken voor de nodige inspiratie. Zo zie je dit jaar veel aardse kleuren als terracotta en bordeaux die het internet overstromen en geeft iedereen daar zijn eigen draai aan met het meubilair. Ook natuurlijk materiaal is weer terug zoals hout, jute, rotan of riet. Dit gaat weer heel goed samen met de aardse kleuren en vormt daardoor een mooi geheel. Maar ook duurzame elementen en dierentrends zetten dit jaar de trend weer voort.  

3.    Een goed begin is het halve werk

Wie de basis in huis heeft, heeft het meeste werk al gedaan. Als je nog steeds twijfelt over hoe de kamer eruit moet zien, kun je het in het begin ook rustig houden. Door de muren simpel te houden en vooral te spelen met de accessoires krijg je alsnog een kleurrijke babykamer. Dit kun je later altijd nog aanpassen wanneer je kind geboren is en je liever toch een bijpassend thema wilt hebben.

Om de muur op te fleuren kun je gebruik maken van muurstickers of decoratie zoals een maan, regenbooghanger of een poster. Op de vloer een eyecatcher van een kleed en de babykamer ziet er zonder te veel poespas alsnog leuk uit.

Begin dit jaar schreven wij al een artikel over de babykamertrends voor 2020. Wellicht kun je ook hier nog wat inspiratie uithalen. Heb jij al een idee hoe jij de babykamer gaat inrichten? Wij vinden het leuk als je ons tagt op social media met jullie ideeën!