Unieke ideeën voor een zwangerschapsaankondiging

Wanneer je hoort dat je zwanger bent wil je dat natuurlijk het liefst van de daken schreeuwen. Zwanger zijn is iets heel moois en bijzonders, daarom is het leuk als je zwangerschapsaankondiging ook bijzonder zal zijn. Laat op een unieke manier aan iedereen weten dat er een kleintje op komst is. Wij helpen je alvast met wat inspiratie!

Een unieke foto

Natuurlijk kun je een kaartje op de bus doen, maar dat is niet een hele originele manier om iemand te vertellen dat je zwanger bent. Dus laten we er iets unieks van maken! Maak een leuke of grappige foto waarmee je de zwangerschap bekend maakt. Van een simpel hartje op de buik tot een gekke familiefoto. Je kunt de foto zo gek maken als je het zelf wil. Er zijn talloze leuke opties. Een groot voordeel van een kaartje met foto: je kunt het jaren bewaren. Zo heb je een leuke herinnering aan deze prachtige tijd.

Geen feestje zonder ballonnen

Er is altijd wel een reden voor een feestje, maar je zwangerschap mag pas écht uitbundig worden gevierd. Ballonnen zijn zeker toepasselijk bij deze gelegenheid. Je kunt bijvoorbeeld ballonnen kopen die samen het woord ‘baby’ vormen. Maak een leuke foto of plaats ze ergens in je huis en nodig je vrienden en familie uit voor een unieke zwangerschapsaankondiging. Het is een leuke manier om aan iedereen bekend te maken dat je zwanger bent.

Laat je T-shirt het woord doen

Je hoeft zelf eigenlijk geen woord te zeggen, laat je T-shirt het doen! Je kunt online een T-shirt bestellen met een eigen tekst erop. Haal een shirt met ‘mama’ of haal er eentje met voor je ouders met ‘soon to be grandpa/ grandma’ Wanneer ze het cadeautje zien zal de reactie goud waard zijn.

Een leuk cadeautje

Iedereen houdt wel van cadeautjes, dus wie zegt dat je je zwangerschapsaankondiging ook niet kunt inpakken met inpakpapier. Haal een schattige romper of een kleurrijke speen. Pak het babyitem in met fleurig inpakpapier en maak het af met een leuke strik. Vergeet niet om er een leuk kaartje bij te doen met bijvoorbeeld ‘Voor de liefste tante van de wereld’. We kunnen je garanderen dat deze originele aankondiging een succes wordt.

Stiekem bekend maken

Je kunt natuurlijk ook heel subtiel aan je familie of vrienden vertellen dat je zwanger bent. Nodig ze uit voor een gezellig avondje bij jullie thuis en geef de avond een baby-thema. Serveer beschuit met muisjes en leg hier en daar een aantal zwangerschapsboeken. Zeg de hele avond geen woord over je zwangerschap en kijk hoelang je vrienden erover doen om erachter te komen.

Laat het de grote broer of zus vertellen

We weten allemaal dat peuters en kleuters erg slecht zijn in het bewaren van geheimen. Wanneer dit niet je eerste kind is óf je hebt nog een klein nichtje of neefje, dan kun je het leuke geheimpje aan hem of haar vertellen. Wanneer je dan bij je familie bent, hoef je alleen maar rustig af te wachten totdat de trotse grote broer of zus (of neef of nicht) het geheim niet meer voor zich kan houden.

Laat je online inspireren

Oké, wij hebben je nu al een eindje op weg geholpen. Maar als je dan toch achter je beeldscherm zit, struin dan ook eens de kinder-, baby- en zwangerschapswebshops af. Vaak bieden zij ook producten aan waarmee je op een ludieke manier je zwangerschap bekend kunt maken. Denk aan een lekkere fles wijn. Zodra je daar mee aan komt zetten, verwacht natuurlijk niemand dat je zwanger bent. Totdat ze het etiket zien. Of wat dacht je van een mooie houten aankondiging? Ook dit kun je gebruiken wanneer je je zwangerschap stiekem bekend wilt maken. Hang het op in je huis, en wacht af totdat je visite het ziet!

Dat je zwanger bent is al heel speciaal, dus waarom zou je je zwangerschapsaankondiging ook niet speciaal maken? De bovenstaande tips helpen je om op een leuke manier bekend te maken aan je ouders, vrienden of collega’s dat er een kleintje op komst is. Maak het vooral speciaal, zodat je later een mooie herinnering hebt.

Ben je net zwanger en de komende tijd lekker veel thuis? Nestel je dan op de bank met een goed zwangerschapsboek. Wij hebben de 10 leukste boeken voor mommy to be’s voor je op een rijtje gezet.